16 Broom

Service

Interior Design

Category

Residential

 

Location

Happy Valley, Hong Kong

Year

2016
 

Area

1,650 sqft.

The designer has made a thoughtful integration of natural & modern design with owner’s nostalgia collections, to meet their taste and daily life. Natural materials such as wood, concrete, black steel and white wall are adopted as the main design theme, while not forgetting to maintain a contemporary and minimal spatial ambience for showcasing the owners’ vintage collectibles.

 

The living area is restructured as a loft space, not only the storage unit is unified with the white wall, but also the enclosed kitchen is opened and defined with steel framed glass panels and a concrete structural pillar, together had created an industrial touch for the living space. At the same time, the sense of spaciousness is accomplished with the open plan of the living area.