Peculiar Club

Service

Interior Design, Build

Category

F&B

 

Location

Island East, Hong Kong

Year

2022
 

Area

10,000 sqft.

This is a project about integration - we integrated the nature and futurism to interior. The 2-storey private club is located on the top-floor of an Eastern Island commercial building, aiming to provide a novel fine dining and night-life experience, and to be a hideaway for the guests after work.

 

To echo with the organic and healthy cuisine of the restaurant, we captured the outside landscape to the interior. The design of the ceiling is imitating the topography of mountain range, along with the suspended tree in the ceiling create a whimsical aura. We adopted natural palette and highlighted with a rhythmic bronze panel to give a touch of glamour and modernity.

 

On the upper floor, as guests walk through the light-beam media tunnel in the lift lobby, they start an intriguing journey and getting prepared for igniting of our senses.

In the bar and lounge area, the black-and-silver monotone dominates the entire space with a sense of mystique. A metal ring is suspended over the bar counter, looking through the telescope-shaped metal ring, visitors will be fascinated by the illusion of infinity coming from the folded glass inside. The lounge area is linked to an extensive terrace, customers will be instantly immersed into the panorama skyline of the city when the two spaces are connected.