THE WINE HUB

Service: Architectural, Facade Design

Category: Residential

Location: So Kwun Wat, Hong Kong

Year: 2016
Client: Private
Area: 3,300 sqft

The Wine Hub intents to inspire others for new possibilities of village living and create an iconic gathering place and re-establish interaction among neighbourhoods.

We envision to break through the boundary and restore the collective nature of villagers. The design creates an illegible glass boundary embracing the surroundings into the interior, allowing interaction for people from inside to outside. Internally, the utilities are kept and compacted at the core, leaving the peripheral space open to the exterior.

Inspired by traditional wine rack storage, horizontal fins are designed with a dancing rhythm creating different hierarchy spaces and different privacy according to the internal functions. Fins are in 6 different sizes allowing diverse density which plays with wind and sun.

Copyright

© lotarchitects. All rights reserved